Paski do przewijania [html] HELP !
Paski do przewijania [html] HELP !
Witam, zrobiłem stronę internetową we FronTPage. W paincie zrobiłem tło RAZEM Z LOGIEM, czyli obrazek w tło i teraz jak za dużo zjadę enterem na dół, to obrazek (logo) się powtarza u dołu. I teraz mam pytanie. http://www.sp4.sandomierz.pl Tutaj są takie ssuwaki, np. na menu ze jest dużo opcji, i poprostu się przesuwa na dół, lub w górę. No i z prawej strony ( notka ) również możliwość przesuwania. Prosze o pomoc jak zrobić takie ssuwaki, tylko od podstaw
Jestem zielony 
Re: Paski do przewijania [html] HELP !
Kod: Zaznacz cały
<FRAMESET COLS="15%, 85%">
<!name-->
<FRAME SRC="nawigacja.html"name="nawigacja">
<FRAME SRC="strona.html" name="strona">
</FRAMESET>Ale jeżeli chcesz wiedzieć to Ci powiem że dla elementu należy nadać właściwość scroll=auto.
gdzie to wkleic 
Hmmm... radze zająć się najpierw kursem HTML bo inaczej czeka Cie wiele potu i łez zanim zrobisz tą strone jak należy.
Wiesz, za rade dzieki ale nie prosiłem o nią.
Poprostu juz uczestniczylem w kursie ;P
www.ns.kids.glt.pl - Dam Ci kod html cały, a ty mi go podasz z wstawionymi ramkami, OK ?
Poprostu juz uczestniczylem w kursie ;P
www.ns.kids.glt.pl - Dam Ci kod html cały, a ty mi go podasz z wstawionymi ramkami, OK ?
Zapisz się w takim razie na kolejny i nie proś o gotowce.Lesiu pisze:Poprostu juz uczestniczylem w kursie
http://www.kurshtml.boo.pl/
tak super, dzięki za adres. napewno bede uczestniczył.
Mozecie mi jednak powiedziec gdzie mam to wkleic? :/
Mozecie mi jednak powiedziec gdzie mam to wkleic? :/
W zeszyt.
Lesiu, nie zrozum nas źle. Stwierdziłeś że zrobiłeś strone w programie FrontPage. Sądząc po pytaniu gdzie to wkleić wnioskuje że nie masz pojęcia o HTML'u. Otworzyłeś kreatora, narysowałeś odręcznie elementy na stronie, FrontPage zrobił do tego kod (który swoją drogą woła zapewne o pomste do nieba) i tyle.
Przeleć jakiś kurs HTML i naucz się pisać strony odręcznie a jeżeli już koniecznie chcesz robić je wszelakiego rodzaju WYSWIGami to przynajmniej będziesz wiedział co oznacza kod który jest pod drugą chyba zakładką w FrontPage.
Podpowiem Ci tyle że gdy np chcesz żeby ramka miała szerokość 300 pixeli to dla znacznika DIV dajesz właściwość określającą odpowiednią szerokość w ten sposób:
<DIV width="300px"> Jakaś zawartość ramki </DIV>
Przeleć jakiś kurs HTML i naucz się pisać strony odręcznie a jeżeli już koniecznie chcesz robić je wszelakiego rodzaju WYSWIGami to przynajmniej będziesz wiedział co oznacza kod który jest pod drugą chyba zakładką w FrontPage.
Podpowiem Ci tyle że gdy np chcesz żeby ramka miała szerokość 300 pixeli to dla znacznika DIV dajesz właściwość określającą odpowiednią szerokość w ten sposób:
<DIV width="300px"> Jakaś zawartość ramki </DIV>