HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
Mam pytanie czy ktoś może bawił się w Operze obsługą zdarzeń i wie jak wykryć kliknięcie PPM? Przetestowałem już różne rozwiązania i jak na razie nie nie wiem co dalej. Poniżej kilka przykładów tego jak to działa w IE i FF:
1. Opera nie obsluguje oncontextmenu ze wzgledu na to, iz nie mozna blokowac interface'u przegladarki.
2. Gdzies widzialem kod ktory podobno blokuje Opere ale szczerze mowiac nie mialem ochoty tego sprawdzac.
W jakim celu chcesz zablokowac ten przycisk? Bo ja nie widze powodu dla ktorego mozna/trzeba to robic.
To co innego. Mozesz zrobic lewy przycisk myszy + ctrl, cos jak na mac'u. Generalnie widzialem juz menu pod prawym myszy w Operze ale oczywiscie wyskakuje prawdziwe menu co nie za ładnie wyglada.
132456 na starej operze (7.5??) rzeczywiście chodził PPM ale to chyba wycofali właśnie dlatego że wyskakiwało normalne menu Dobra temat chyba skończony Nie lubię tego mówić ale się nie da