HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
Chciałbym przykryć flasha divem. Wstępnie użyłem do tego z-index i wszystko działało poprawnie (flash osadzony przy pomocy object), aż zapragnąłem osadzić flasha poprzez http://www.adobe.com/devnet/activeconte ... etter.html i wyeliminować potrzebę kliknięcia(aktywowania) w operze/ie.
Okazuje się, że flash, wyświetlony przez javascript w divie z niskim z-indexem wyświetla się nad wszystkim.
Próbowałem użyć innych metod osadzania flasha, niestety flash ciągle zasłaniał wszystko.
W takim razie jak w mBanku jest zrobione menu, ktore pokazuje sie nad flashem juz od kilku lat?
To juz bylo na forum i dana byla pelna odpowiedz. Nie jestem pewien czy po malej awarii forum ten temat nie zostal usuniety.
BTW. Jesli dobrze pamietam odpowiedz jest wlasnie na stronie Adobe.
123456 pisze:Skorzystaj z tego przykladu. Nie wiem czy dokladnie o to Ci chodzilo. Dla Opery 8.5x trzeba flash player'a w wersji 9 dla reszty moze byc 7.
Dzieki za linki
Testy wykazały, że wiele może pomóc parametr vmode=transparent lub opaque wrzucone w parametrach flasha.
Problemem stają sie starsze wersje flasha, ale na to juz nie ma rady
thm pisze:
Testy wykazały, że wiele może pomóc parametr vmode=transparent lub opaque wrzucone w parametrach flasha.
Problemem stają sie starsze wersje flasha, ale na to juz nie ma rady
O. a o tym to ja nie wiedziałem... Mało flaszki używam na stronach i generalnie jest to "przedpotopowy" Flash 5.